Łagodny barszczyk czerwony zaprawiony słodką śmietanką. Ta wersja jest bardziej przyjazna dzieciom niż klasyczny barszcz czerwony.
W garnku zagotuj wodę, posól ją odrobinę.
Wrzuć mięso, gotuj około 30 minut.
Buraczki obierz i pokrój w drobną kostkę (lub paseczki). Dodaj do garnka, razem z liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem. Gotuj 15 minut.
W międzyczasie obierz pozostałe warzywa, marchew i ziemniaka pokrój w kostkę. Dodaj je do garnka i gotuj do miękkości.
Wyciśnij odrobinę soku z plasterka cytryny i dodaj razem z resztą przypraw.
Wlej śmietanę i gotuj jeszcze 5 minut. Na koniec dodaj sól do smaku.
Składniki
Przygotowanie
W garnku zagotuj wodę, posól ją odrobinę.
Wrzuć mięso, gotuj około 30 minut.
Buraczki obierz i pokrój w drobną kostkę (lub paseczki). Dodaj do garnka, razem z liściem laurowym, zielem angielskim i pieprzem. Gotuj 15 minut.
W międzyczasie obierz pozostałe warzywa, marchew i ziemniaka pokrój w kostkę. Dodaj je do garnka i gotuj do miękkości.
Wyciśnij odrobinę soku z plasterka cytryny i dodaj razem z resztą przypraw.
Wlej śmietanę i gotuj jeszcze 5 minut. Na koniec dodaj sól do smaku.