Aksamitny w smaku, pyszny budyń czekoladowy! Zdecydowaaaanie lepszy niż taki z torebki! 🙂
Z 0,5 litra mleka odlej do miski połowę szklanki. Resztę mleka w garnku razem z łyżką masła wstaw na palnik do gotowania.
Do mleka w misce dodaj pozostałe składniki i dokładnie rozmieszaj na gładko rózgą kuchenną.
Gdy mleko w garnku zacznie się gotować, zestaw garnek z palnika. Jedną ręką mieszaj mleko rózgą kuchenną, drugą powoli dolewaj resztę składników z miski.
Mieszaj cały czas, aby nie dopuścić do utworzenia się grudek. Wstaw znów na palnik i zagotuj, cały czas mieszając.
Od momentu zagotowania, trzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez 2 minuty, cały czas mieszając.
Podawaj na ciepło lub na zimno, jak lubisz.
Składniki
Przygotowanie
Z 0,5 litra mleka odlej do miski połowę szklanki. Resztę mleka w garnku razem z łyżką masła wstaw na palnik do gotowania.
Do mleka w misce dodaj pozostałe składniki i dokładnie rozmieszaj na gładko rózgą kuchenną.
Gdy mleko w garnku zacznie się gotować, zestaw garnek z palnika. Jedną ręką mieszaj mleko rózgą kuchenną, drugą powoli dolewaj resztę składników z miski.
Mieszaj cały czas, aby nie dopuścić do utworzenia się grudek. Wstaw znów na palnik i zagotuj, cały czas mieszając.
Od momentu zagotowania, trzymaj na wolnym ogniu jeszcze przez 2 minuty, cały czas mieszając.
Podawaj na ciepło lub na zimno, jak lubisz.