Gofry z ulubionymi dodatkami skuszą większość dzieci. Takie śniadanie może stać się weekendowym rodzinnym rytuałem 🙂 To absolutnie najlepszy przepis na gofry- wychodzą lekkie, chrupiące i pyszne. Nie da się skończyć na jednym..:D
Mąkę wsyp do miski, dodaj olej, cukier, sól, proszek do pieczenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij. Żółtka dodaj do miski z mąką.
Dodaj tam też mleko i dokładnie wymieszaj. Na końcu wymieszaj ubitą pianę z białek.
Czas smażenia zależy od gofrownicy.
Ja smażę na średniej mocy, około 5 minut (do momentu uzyskania złocistego koloru).
* 1 szklanka to około 250ml
Składniki
Przygotowanie
Mąkę wsyp do miski, dodaj olej, cukier, sól, proszek do pieczenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij. Żółtka dodaj do miski z mąką.
Dodaj tam też mleko i dokładnie wymieszaj. Na końcu wymieszaj ubitą pianę z białek.
Czas smażenia zależy od gofrownicy.
Ja smażę na średniej mocy, około 5 minut (do momentu uzyskania złocistego koloru).