Łagodna zupka pomidorowa, najlepsza wśród pomidorowych 🙂
Zagotuj 2,25l wody. Dodaj 1/2 łyżki soli.
Dodaj umyte mięso i gotuj przez 30 minut.
Pietruszkę, marchew, selera i ziemniaka obierz i pokrój na dużą kostkę. Cebulę i pora posiekaj drobniej.
Po 30 minutach dorzuć warzywa, przyprawy i przecier pomidorowy. Gotuj przez kolejne 20 minut.
Wyciągnij z zupy mięso, liście laurowe i ziele angielskie. Blenduj resztę. Uzupełnij wodę, która odparowała do początkowego poziomu.
Dolej śmietankę, gotuj kolejne 5 minut. Dopraw solą. Podawaj z ugotowanym osobno makaronem.
Składniki
Przygotowanie
Zagotuj 2,25l wody. Dodaj 1/2 łyżki soli.
Dodaj umyte mięso i gotuj przez 30 minut.
Pietruszkę, marchew, selera i ziemniaka obierz i pokrój na dużą kostkę. Cebulę i pora posiekaj drobniej.
Po 30 minutach dorzuć warzywa, przyprawy i przecier pomidorowy. Gotuj przez kolejne 20 minut.
Wyciągnij z zupy mięso, liście laurowe i ziele angielskie. Blenduj resztę. Uzupełnij wodę, która odparowała do początkowego poziomu.
Dolej śmietankę, gotuj kolejne 5 minut. Dopraw solą. Podawaj z ugotowanym osobno makaronem.