Szpinak w formie przyjaznej dla dzieci 🙂
Cebulę bardzo drobno posiekaj i zeszklij na maśle klarowanym razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj kurczaka pokrojonego w drobną kostkę, usmaż. Posól delikatnie do smaku.
Dodaj posiekany szpinak i podsmaż wszystko razem.
Podlej śmietanką, dodaj serek topiony i mieszaj, aż do momentu jego rozpuszczenia.
Dodaj pieprz czarny i ziołowy. Posól do smaku, wedle uznania. Gotuj jeszcze co najmniej 5 minut na wolnym ogniu, mieszając. Sos nieco zgęstnieje i zrobi się bardziej kremowy.
Podawaj z ulubionym makaronem, polecam tagiatelle.
Składniki
Przygotowanie
Cebulę bardzo drobno posiekaj i zeszklij na maśle klarowanym razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dodaj kurczaka pokrojonego w drobną kostkę, usmaż. Posól delikatnie do smaku.
Dodaj posiekany szpinak i podsmaż wszystko razem.
Podlej śmietanką, dodaj serek topiony i mieszaj, aż do momentu jego rozpuszczenia.
Dodaj pieprz czarny i ziołowy. Posól do smaku, wedle uznania. Gotuj jeszcze co najmniej 5 minut na wolnym ogniu, mieszając. Sos nieco zgęstnieje i zrobi się bardziej kremowy.
Podawaj z ulubionym makaronem, polecam tagiatelle.
Fajny, dziecko wsuwa!