Naleśnikowe placuszki w nietypowej odsłonie - z dodatkiem gorzkiej czekolady. Pyszna propozycja na śniadanie lub podwieczorek.
Serek przełóż do miski i dodaj jajka. Wymieszaj rózgą kuchenną.
W osobnej misce wymieszaj mąkę z sodą i proszkiem.
Dosyp mąkę do serka i wymieszaj delikatnie do połączenia składników.
Na koniec dodaj pokrojoną w małe kawałeczki czekoladę i wymieszaj.
Nakładaj pełną łyżkę ciasta na rozgrzaną patelnię z masłem z zachowaniem dużych odstępów. Smaż na wolnym ogniu. Gdy zobaczysz, że góra placuszka zaczyna się ścinać, obróć go na drugą stronę. Jeśli zrobisz to za wcześnie, ciasto się porozlewa na boki.
Smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. syropem malinowym lub polewą czekoladową.
Czekoladę można pominąć, pancakes będą również smaczne.
Składniki
Przygotowanie
Serek przełóż do miski i dodaj jajka. Wymieszaj rózgą kuchenną.
W osobnej misce wymieszaj mąkę z sodą i proszkiem.
Dosyp mąkę do serka i wymieszaj delikatnie do połączenia składników.
Na koniec dodaj pokrojoną w małe kawałeczki czekoladę i wymieszaj.
Nakładaj pełną łyżkę ciasta na rozgrzaną patelnię z masłem z zachowaniem dużych odstępów. Smaż na wolnym ogniu. Gdy zobaczysz, że góra placuszka zaczyna się ścinać, obróć go na drugą stronę. Jeśli zrobisz to za wcześnie, ciasto się porozlewa na boki.
Smaż z obu stron na złoty kolor.
Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. syropem malinowym lub polewą czekoladową.
Czekoladę można pominąć, pancakes będą również smaczne.
bajka <3 dzieciaki są pod wrażeniem