Puszyste, miękkie placuszki jogurtowe. Z dodatkiem ulubionych owoców są idealną propozycją na weekendowe śniadanie.
Jogurt, jajka, cukier wanilinowy przełóż do miski i rozmieszaj dokładnie rózgą kuchenną.
Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto powinno być gęste, ale dać się przełożyć łyżką na patelnię.
Nakładaj po łyżce ciasta na roztopione masło klarowane, w sporych odstępach i smaż na wolnym ogniu cały czas na jednej stronie, do momentu aż ciasto się lekko zetnie z góry. Wtedy wyłóż na wierzch owoce, lekko je wduszając do ciasta. Odwróć na drugą stronę i smaż do zrumienienia.
Składniki
Przygotowanie
Jogurt, jajka, cukier wanilinowy przełóż do miski i rozmieszaj dokładnie rózgą kuchenną.
Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto powinno być gęste, ale dać się przełożyć łyżką na patelnię.
Nakładaj po łyżce ciasta na roztopione masło klarowane, w sporych odstępach i smaż na wolnym ogniu cały czas na jednej stronie, do momentu aż ciasto się lekko zetnie z góry. Wtedy wyłóż na wierzch owoce, lekko je wduszając do ciasta. Odwróć na drugą stronę i smaż do zrumienienia.
Świetny pomysł na kolację dla dzieci, bardzo smakowite
podpisuję się! kolacja dla dzieciaków jak znalazł!