Uwielbiany przez wszystkie dzieci makaron spaghetti z sosem pomidorowym.
Cebulę i czosnek obierz, cebulę pokrój na drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na oliwie na wolnym ogniu. Osól szczyptą soli.
Dodaj mięso i smaż około 20 minut (jeśli używasz innego mięsa to odpowiednio dłużej).
Dodaj suszona bazylię i oregano, mniej więcej po 5 szczypt, szczyptę ostrej papryki i odrobinę soli.
Podsmaż minutę, po czym dodaj pomidory i mieszając gotuj jeszcze 10 minut. Jeśli pomidory będą kwaśne, możesz osłodzić sos łyżeczką cukru. Dopraw według swojego smaku.
Podawaj z ugotowanym makaronem.
Składniki
Przygotowanie
Cebulę i czosnek obierz, cebulę pokrój na drobną kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę i podsmaż na oliwie na wolnym ogniu. Osól szczyptą soli.
Dodaj mięso i smaż około 20 minut (jeśli używasz innego mięsa to odpowiednio dłużej).
Dodaj suszona bazylię i oregano, mniej więcej po 5 szczypt, szczyptę ostrej papryki i odrobinę soli.
Podsmaż minutę, po czym dodaj pomidory i mieszając gotuj jeszcze 10 minut. Jeśli pomidory będą kwaśne, możesz osłodzić sos łyżeczką cukru. Dopraw według swojego smaku.
Podawaj z ugotowanym makaronem.
Bardzo smaczne spagetti, pałaszujemy i dziękujemy