Prosta w wykonaniu i pożywna zupka z zielonego groszku.
Zagotuj wodę, wrzuć umyte mięso. Gotuj około 45 minut.
Warzywa obierz, pokrój w kostkę.
Dodaj do wywaru mięsnego razem z przyprawami. Gotuj do miękkości około 20 minut.
Wyjmij ziele angielskie i liść laurowy, mięso.
Resztę zblenduj na gładki krem.
Mięso możesz też zblendować z resztą zupy bądź podać osobno.
Zupkę można też zrobić na rosole z poprzedniego dnia, wystarczy dodać groszek i ziemniaka.
Składniki
Przygotowanie
Zagotuj wodę, wrzuć umyte mięso. Gotuj około 45 minut.
Warzywa obierz, pokrój w kostkę.
Dodaj do wywaru mięsnego razem z przyprawami. Gotuj do miękkości około 20 minut.
Wyjmij ziele angielskie i liść laurowy, mięso.
Resztę zblenduj na gładki krem.
Mięso możesz też zblendować z resztą zupy bądź podać osobno.
Zupkę można też zrobić na rosole z poprzedniego dnia, wystarczy dodać groszek i ziemniaka.
fajowy przepis, spróbowaliśmy i nam zasmakowało