Kremowa zupa z cukinii z selerem naciowym i śmietankowym serkiem- delikatna i pyszna, najlepsza z grzankami.
Warzywa umyj i obierz.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, selera w plasterki, cukinię, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce. Czosnek pokrój drobno, ziemniaka w kostkę.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę, czosnek i podsmaż około 3 minuty.
Następnie wrzuć cukinię i podsmaż około 2 minuty.
Dodaj resztę warzyw i podsmaż mieszając około 3 minuty.
Następnie wlej bulion (rosół) i dodaj przyprawy. Gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Wyjmij z garnka ziele angielskie i liście laurowe. Wrzuć serek.
Mieszaj co chwilę do momentu, aż się roztopi.
Zblenduj całość. Jeśli potrzeba, dodaj jeszcze wody lub dopraw do smaku.
Składniki
Przygotowanie
Warzywa umyj i obierz.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, selera w plasterki, cukinię, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce. Czosnek pokrój drobno, ziemniaka w kostkę.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę, czosnek i podsmaż około 3 minuty.
Następnie wrzuć cukinię i podsmaż około 2 minuty.
Dodaj resztę warzyw i podsmaż mieszając około 3 minuty.
Następnie wlej bulion (rosół) i dodaj przyprawy. Gotuj do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Wyjmij z garnka ziele angielskie i liście laurowe. Wrzuć serek.
Mieszaj co chwilę do momentu, aż się roztopi.
Zblenduj całość. Jeśli potrzeba, dodaj jeszcze wody lub dopraw do smaku.
To jest świetny sposób na przemycenie warzyw do diety 😀 Polecam każdej mamie!