Aromatyczny makaron spaghetti z cukinią, pomidorkami cherry i serem feta.
Makaron ugotuj osobno według przepisu na opakowaniu.
Na oliwie podsmaż drobno pokrojony czosnek i cukinię pokrojoną w plasterki- ćwiartki.
Gdy cukinia się zeszkli, dodaj posiekaną bazylię i połówki pomidorków.
Podsmaż około minutę i dodaj makaron. Wymieszaj, dodaj pokruszoną fetę. Wymieszaj.
Jeśli potrzebujesz, dodaj niewiele soli (feta jest z natury słona, więc trzeba uważać z solą). Posyp pieprzem.
Przełóż na talerz, posyp posiekanymi orzechami.
Składniki
Przygotowanie
Makaron ugotuj osobno według przepisu na opakowaniu.
Na oliwie podsmaż drobno pokrojony czosnek i cukinię pokrojoną w plasterki- ćwiartki.
Gdy cukinia się zeszkli, dodaj posiekaną bazylię i połówki pomidorków.
Podsmaż około minutę i dodaj makaron. Wymieszaj, dodaj pokruszoną fetę. Wymieszaj.
Jeśli potrzebujesz, dodaj niewiele soli (feta jest z natury słona, więc trzeba uważać z solą). Posyp pieprzem.
Przełóż na talerz, posyp posiekanymi orzechami.