Makaron z cukinią i pomidorkami cherry

AutorMatkaKategoriaObiadPoziom trudnościŚredni

Aromatyczny makaron spaghetti z cukinią, pomidorkami cherry i serem feta.

Porcje 3 Porcji
Razem30 min

 200 g makaronu spaghetti
 1 mała cukinia
 3 ząbki czosnku
 140 g sera feta
 15 pomidorków cherry
 4 orzechy włoskie
 8 łyżek oliwy z oliwek
 garść świeżej bazylii
 sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

1

Makaron ugotuj osobno według przepisu na opakowaniu.

2

Na oliwie podsmaż drobno pokrojony czosnek i cukinię pokrojoną w plasterki- ćwiartki.

3

Gdy cukinia się zeszkli, dodaj posiekaną bazylię i połówki pomidorków.

4

Podsmaż około minutę i dodaj makaron. Wymieszaj, dodaj pokruszoną fetę. Wymieszaj.

5

Jeśli potrzebujesz, dodaj niewiele soli (feta jest z natury słona, więc trzeba uważać z solą). Posyp pieprzem.

6

Przełóż na talerz, posyp posiekanymi orzechami.

Składniki

 200 g makaronu spaghetti
 1 mała cukinia
 3 ząbki czosnku
 140 g sera feta
 15 pomidorków cherry
 4 orzechy włoskie
 8 łyżek oliwy z oliwek
 garść świeżej bazylii
 sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Przygotowanie

1

Makaron ugotuj osobno według przepisu na opakowaniu.

2

Na oliwie podsmaż drobno pokrojony czosnek i cukinię pokrojoną w plasterki- ćwiartki.

3

Gdy cukinia się zeszkli, dodaj posiekaną bazylię i połówki pomidorków.

4

Podsmaż około minutę i dodaj makaron. Wymieszaj, dodaj pokruszoną fetę. Wymieszaj.

5

Jeśli potrzebujesz, dodaj niewiele soli (feta jest z natury słona, więc trzeba uważać z solą). Posyp pieprzem.

6

Przełóż na talerz, posyp posiekanymi orzechami.

Makaron z cukinią i pomidorkami cherry
(Odwiedzono 155 razy, 1 wizyt dziś)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *