To jest jeden z moich ulubionych szybkich przepisów. Szybkie, proste w przygotowaniu i pyszne na podwieczorek. W sam raz do małej rączki. Mąka żytnia, masło i zdrowsza wersja białego cukru. Idealne również dla osób źle tolerujących pszenicę- ze względu na jej brak 🙂
Mąkę wsyp do miski, masło posiekaj na plasterki i dorzuć do mąki.
Wbij jajko, dodaj resztę składników.
Zagnieć ciasto i na blaszce na papierze do pieczenia formuj kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Rozgnieć lekko ręką albo widelcem.
Piecz na złoty kolor około 15 minut w temperaturze 190 stopni. Pozostaw do przestygnięcia (gorące się gorzej odklejają).
Składniki
Przygotowanie
Mąkę wsyp do miski, masło posiekaj na plasterki i dorzuć do mąki.
Wbij jajko, dodaj resztę składników.
Zagnieć ciasto i na blaszce na papierze do pieczenia formuj kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego. Rozgnieć lekko ręką albo widelcem.
Piecz na złoty kolor około 15 minut w temperaturze 190 stopni. Pozostaw do przestygnięcia (gorące się gorzej odklejają).
o kurczę, ekstra wyglądają
Pyszka! Zabieramy je z córką na wycieczki rowerowe, są idealne
Przymierzałam się wiele razy, aż w końcu uległam pokusie 😀 Warto!! 🙂