Jesienna odsłona muffinek. Dzięki jabłkom i dyni babeczki są wilgotne i miękkie. Idealne na Święto Dyni 🙂
W misce wymieszaj składniki suche: przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, cynamonem, szczyptą soli.
W drugim naczyniu lekko roztrzep jajka, wymieszaj z olejem, przecierem z dyni, startym jabłkiem i cukrem.
Połącz składniki mokre i suche razem. Wymieszaj rózgą kuchenną tylko do połączenia się składników.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Nałóż do nich ciasta do około 3/4 wysokości papilotki.
Piecz w temperaturze 175ºC przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka.
Inspiracja: www.mojewypieki.com
Składniki
Przygotowanie
W misce wymieszaj składniki suche: przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, cynamonem, szczyptą soli.
W drugim naczyniu lekko roztrzep jajka, wymieszaj z olejem, przecierem z dyni, startym jabłkiem i cukrem.
Połącz składniki mokre i suche razem. Wymieszaj rózgą kuchenną tylko do połączenia się składników.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Nałóż do nich ciasta do około 3/4 wysokości papilotki.
Piecz w temperaturze 175ºC przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka.