Klasyka sezonu jesiennego - leczo z cukinią, papryką i pomidorami 🙂
Kiełbasę pokrój w półplasterki i podsmaż na oleju do momentu zrumienienia.
Na osobnej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i smaż na wolnym ogniu około 5 minut.
Dodaj pomidory, przyprawy, podsmażoną kiełbasę, 4 szczypty soli do smaku i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu, aż warzywa zmiękną, około 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu. Dodaj na koniec jeszcze do smaku soli (opcjonalnie).
Podawaj z ulubionymi dodatkami, u nas to makaron 🙂
Składniki
Przygotowanie
Kiełbasę pokrój w półplasterki i podsmaż na oleju do momentu zrumienienia.
Na osobnej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany drobno czosnek.
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i smaż na wolnym ogniu około 5 minut.
Dodaj pomidory, przyprawy, podsmażoną kiełbasę, 4 szczypty soli do smaku i duś na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu, aż warzywa zmiękną, około 15 minut. Mieszaj od czasu do czasu. Dodaj na koniec jeszcze do smaku soli (opcjonalnie).
Podawaj z ulubionymi dodatkami, u nas to makaron 🙂