Szybkie i łatwe w wykonaniu muffinki czekoladowe, klasyczne, po prostu najlepsze 🙂
Czekoladę zetrzyj na tarce, do tego wsyp wszystkie składniki sypkie, wymieszaj.
Do osobnej miski wlej składniki mokre - rozpuszczone masło rozmieszaj z mlekiem, jajkiem i aromatem.
Następnie wlej składniki mokre do miski ze składnikami suchymi, wymieszaj dobrze łyżką, nie blenduj.
Do foremek nakładaj mniej więcej tyle masy, żeby w 4/5 je wypełniała. Jeśli są
papierowe, to nałóż troszkę mniej, żeby masa się nie rozlała.
Do środka możesz dodać tak naprawdę co zechcesz. Ja testowałam już orzechy, białą
czekoladę i maliny - wszystko było pyszne.
Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Składniki
Przygotowanie
Czekoladę zetrzyj na tarce, do tego wsyp wszystkie składniki sypkie, wymieszaj.
Do osobnej miski wlej składniki mokre - rozpuszczone masło rozmieszaj z mlekiem, jajkiem i aromatem.
Następnie wlej składniki mokre do miski ze składnikami suchymi, wymieszaj dobrze łyżką, nie blenduj.
Do foremek nakładaj mniej więcej tyle masy, żeby w 4/5 je wypełniała. Jeśli są
papierowe, to nałóż troszkę mniej, żeby masa się nie rozlała.
Do środka możesz dodać tak naprawdę co zechcesz. Ja testowałam już orzechy, białą
czekoladę i maliny - wszystko było pyszne.
Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dobre zajęcie dla starszych dzieci na kwarantannę 🙂
Dziś właśnie zrobiłam pierwszy raz, jestem zaskoczona że takie dobre. Dzieciaki też bardzo zadowolone 🙂
bardzo dobry przepis, wyszły przepyszne
super opcja na kinder party, dzięki za przepis!
Mniam mniam dzieci pałaszują ze smakiem:)))
Czy można do nich bez obaw dodać mrożone maliny?
Po dodaniu mrożonych malin zmieni się konsystencja, więc odradzałabym.