Jedno z moich ulubionych szybkich ciast 🙂 Idealne połączenie sernika i brownie przełamane smakiem malin. Szybkie i proste ciasto na deser lub wizytę gości.
Piekarnik nastaw na temperaturę 170 stopni.
Blaszkę 20×30 cm wyłóż papierem.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź.
Masło i 250 g cukru pudru zmiksuj na gładką masę.
Następnie dodaj 3 jajka – wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.
Wlej roztopioną czekoladę, dalej miksuj. Następnie dodaj mąkę.
3/4 mikstury przełóż do blaszki.
W drugiej misce utrzyj ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję.
Wylej masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wyłóż resztę masy czekoladowej i ułóż owoce.
Piecz 45-60 minut (ja piekę 1 h). Studź w ciepłym, ale otwartym piekarniku.
Składniki
Przygotowanie
Piekarnik nastaw na temperaturę 170 stopni.
Blaszkę 20×30 cm wyłóż papierem.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, ostudź.
Masło i 250 g cukru pudru zmiksuj na gładką masę.
Następnie dodaj 3 jajka – wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego.
Wlej roztopioną czekoladę, dalej miksuj. Następnie dodaj mąkę.
3/4 mikstury przełóż do blaszki.
W drugiej misce utrzyj ser, resztę cukru, jajka i cukier waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję.
Wylej masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wyłóż resztę masy czekoladowej i ułóż owoce.
Piecz 45-60 minut (ja piekę 1 h). Studź w ciepłym, ale otwartym piekarniku.
To zdecydowanie najlepszy przepis na sernikobrownie, udało się wyśmienicie
najlepsze sernikobrownie jakie jadłam!!! omg niebo w gębie