Makaron z jajecznym sosem, boczkiem i nutką czosnku. Boczek wędzony można zastąpić szynką. Włoska kuchnia w prostym wydaniu.
Boczek rwiemy lub kroimy na paseczki i podsmażamy na oliwie.
Siekamy drobno czosnek, natkę pietruszki, dodajemy do podsmażonego boczku.
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Jajka roztrzepane doprawiamy solą i pieprzem.
Trzymając patelnię na wolnym ogniu dodajemy makaron, mieszamy, wsypujemy starty ser, mieszamy, zalewamy jajkami i mieszamy, żeby dobrze rozprowadziły się na makaronie, ale nie ścięły.
Po wierzchu można posypać dodatkowo serem.
Składniki
Przygotowanie
Boczek rwiemy lub kroimy na paseczki i podsmażamy na oliwie.
Siekamy drobno czosnek, natkę pietruszki, dodajemy do podsmażonego boczku.
W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
Jajka roztrzepane doprawiamy solą i pieprzem.
Trzymając patelnię na wolnym ogniu dodajemy makaron, mieszamy, wsypujemy starty ser, mieszamy, zalewamy jajkami i mieszamy, żeby dobrze rozprowadziły się na makaronie, ale nie ścięły.
Po wierzchu można posypać dodatkowo serem.
mega… dzieci, mąż i teściowie również usatysfakcjonowani 😀
Baaardzo smaczne! Szkoda tylko, że takie tuczące 🙂
Aj tam tuczące ;D Trzeba czasem się rozpieszczać :D:D:D
Tylko co z nas będzie po tej pandemii 😛
Haha ;D